Kategoria: Roihahdus

Miten minusta tuli äänimaljarentoutuksen ammattilainen

Mistä innostus syntyi?

Kiinnostuin äänimaljoista ensimmäisen kerran, kun tutustuin yrittäjäkollegaan, joka oli käynyt äänimaljarentoutuksen koulutuksen. Hän kutsui minut tutustumaan mielenkiintoiseen, uuteen rentoutusmuotoon.

Varasin ajan yksilölliseen äänimaljarentoutukseen, tietämättä mihin olin menossa. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta mutta olen aina ollut innokas oppimaan ja kokeilemaan uusia asioita.

Odotellessani rentoutuksen ajankohtaa googletin sormet sauhuten mistä oikein oli kyse, missä tätä opiskellaan, mitä se maksaa ja viimeisenä, milloin mahdollinen seuraava kurssi alkaa. Sitten oli pakko painaa jarrua ja kävin keskustelun itseni kanssa, että jospa kävisin ensin kokeilemassa ja vasta sen jälkeen tekisin päätöksen opiskelusta.

Oma kokemus yksilöllisestä äänimaljarentoutuksesta

Jännittävä päivä koitti vihdoin ja pääsin hoitopöydälle lepäilemään. Kun maljat soivat ja värähtelivät kehoni eri osissa, tunne oli aivan sanoin kuvaamaton.

Minusta tuntui kuin olisin leijunut ja vastaavaa tunnetta en ollut aiemmin kokenut. Olen meditoinut paljon mutta tämä oli aivan eri levelillä, positiivisella tavalla.

Rentoutuksen jälkeen olin rauhoittanut loppupäivän itselleni. Oli ihanaa fiilistellä uutta oloani ja mietin, kuinkahan kauan tämä ihanuus kestää. Se kesti tosi pitkään, pääni oli aivan tyhjä ajatuksista, joka oli hämmentävää.

Yksi kerta ja se oli siinä – tiesin, että äänimaljat ovat mun juttuni!

Opiskelemaan Suomen Peter Hess®Akatemiaan

Tästä ihanasta kokemuksesta innostuneena ilmoittauduin Peter Hess® äänirentoutusmetodin peruskurssille.

Peruskurssin jälkeen jatkoin opiskelua aina ammattitutkintoon saakka ja valmistuin Peter Hess®
äänirentoutuksen ammattilaiseksi tammikuussa 2018. Koulutus kesti vajaa vuoden ja se antoi valmiudet tehdä yksilöllisiä äänimaljarentoutuksia sekä sointurentoutuksia ryhmille.

Muistan kurssille lähtiessäni pohtineeni, että teen rentoutuksia ensisijaisesti perheenjäsenilleni, erityisesti tyttärilleni, joilla oli edessä vaativat ylioppilaskirjoitukset.

Pikkuhiljaa alkoi kypsyä ajatus ja ymmärrys, että äänimaljarentoutus on paljon enemmän kuin pelkkä rentoutuminen ja voisin tarjota sitä myös muille.

Olen iloinen, että äänimaljarentoutusta hyödynnetään nykyään myös työyhteisöjen tyhy-päivissä.

Asiakaspalautteiden ja jatkokoulutusten kautta pääsen syventämään osaamistani ja vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.


Äänimaljarentoutus vai Sointurentoutus?

Mitä eroa on äänimaljarentoutuksella ja sointurentoutuksella?

Tämä on kysymys, jota minulta kysytään usein. Ihmisiä saattaa sekoittaa se, että äänimaljoilla ja muilla instrumenteilla tehtävistä rentoutuksesta käytetään erilaisia termejä, kuten äänimaljahoito, äänimaljahieronta, äänimaljarentoutus, maljarentoutus, äänirentoutus, sointumaljarentoutus, sointurentoutus ja sointukylpy.

Pysytkö vielä kärryillä?

Näiden kaikkien termien takaa löytyy erilaisia koulukuntia, eri mittaisia koulutuksia ja käytäntöjä.

Itse olen opiskellut Peter Hess® vibro-akustista äänirentoutusmetodia, jonka perusperiaatteita ovat mm. voimavarakeskeisyys, kokonaisvaltaisuus, vähemmän on enemmän, kovempaa ei ole parempi, vahvistetaan hyvinvointia ja terveyttä.

PH® akatemioita on ympäri maailmaa, joten rentoutuksista käytetyt termit ja ammattinimikkeet ovat kaikille yhtenäiset. Tässä Peter Hessin -menetelmässä yksilörentoutusta kutsutaan maljojen värähtelystä johtuen äänimaljahieronnaksi ja ryhmärentoutusta sointukylvyksi.

Jostain syystä nämä termit eivät istuneet omaan suuhuni ja halusin muokata niitä myös helpommin ymmärrettäviksi. Tästä syystä päädyinkin käyttämään termejä:

Äänimaljarentoutus (äänimaljat keholla)

Sointurentoutus (äänimaljoja, gongeja ja muita instrumentteja kehon läheisyydessä)

Äänimaljarentoutuksessa lepäilet hoitopöydällä ja maljoja soitetaan fyysisesti keholla

Äänimaljarentoutus tehdään aina yksilöllisesti. Lyhyen alkukeskustelun perusteella otetaan huomioon asiakkaan toiveet sekä rentoutukseen vaikuttavat terveydelliset tekijät. Asiakas asettuu hoitopöydälle ja äänimaljoja soitetaan kehon päällä, esimerkiksi jalkapohjissa.

Yksilöllistä äänimaljarentoutusta ei suositella raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, henkilölle, jolla on sydämentahdistin, syöpähoidot kesken tai akuutti tulehdustila. Nämä eivät ole esteenä sointurentoutukseen, josta lisää seuraavan otsikon alla.

Sointurentoutuksessa istut tai lepäilet lattialla, alustalla ja äänimaljoja sekä muita instrumentteja soitetaan kehon läheisyydessä

Sointurentoutus voidaan toteuttaa yhdelle henkilölle tai useamman henkilön ryhmälle. Jokainen rentoutus on aina uniikki, kyseessä olevalle ryhmälle suunniteltu. Rentoutusta varten asiakas asettuu istumaan tai lepäilemään alustalle ja äänimaljoja, gongeja sekä muita instrumentteja soitetaan kehon läheisyydessä.

Äänimaljoja ei siis soiteta keholla, vaan samassa tilassa. Vastuulliseen sointurentoutukseen ei ole mitään esteitä, kun se tehdään PH® -metodin mukaan.

Kuinka äänivärähtely vaikuttaa kehoon?

Äänivärähtelyn vaikutusta kehossa kuvaa hyvin mielikuva tyynestä veden pinnasta, johon pudotetaan kivi. Veden pinnalle muodostuu renkaita, jotka leviävät kaikkialle vedessä saaden veden molekyylit liikkeelle. Sama ilmiö tapahtuu myös kehossamme, josta n. 70-80% on vettä.

Maljojen ja gongin tuottama ääni saa kehossa olevat vesimolekyylit värähtelemään. Tällä tavoin äänivärähtely leviää kehossamme nesteiden kautta kudoksiin, lihaksiin, luustoon ja elimiin, stimuloiden koko kehoa.

Äänimaljarentoutuksen ja sointurentoutuksen avulla hermosto ja lihakset rentoutuvat, stressitaso laskee, aivojen palautuminen käynnistyy, verenpaine laskee, tietoisuus lisääntyy, vatsa- ja suolisto rentoutuvat, virkeys- ja energiataso lisääntyvät.

Rentoutukset toimivat kaivattuina hengähdyshetkinä hektisen arjen keskellä, ylivireystilan rauhoittajana tai muuten vain ihanana hemmotteluna itselle

Jos kiinnostuit, voit varata minulta ajan yksilölliseen äänimaljarentoutukseen tai sointurentoutuksen ryhmälle. Teen äänimaljarentoutuksia Ideakeskuksella, Lempäälässä tilojen varaustilanteen mukaan. Sointurentoutus ryhmälle voidaan toteuttaa esimerkiksi asiakkaan tiloissa.

Ota yhteyttä paivi@roihahdus.fi / 040 743 0799.
Tervetuloa rentoutumaan!


Asiakaskokemuksia rentoutuksista

Asiakaskommentteja yksilöllisistä äänimaljarentoutuksista, parirentoutuksista sekä ryhmälle suunnatuista sointurentoutuksista.

”Alkuun ajattelin, että tämä on hihhuleitten juttuja mutta jo toisella kumahduksella mieli muuttui”
Sointurentoutus ryhmälle

”Säännöllinen rentoutuminen on lisännyt kehotietoisuutta”.
Yksilöllinen äänimaljarentoutus

”Kiitos kovasti ihanasta kokemuksesta ja ammattitaitoisesta ohjauksesta”.
– Sointurentoutus ryhmälle

”Kroppa on rentoutunut. Mun on tosi vaikea pysähtyä ja rauhoittua, pitäisi varmaan harjoitella enemmän. Tämä rentoutus voisi olla siihen ihan hyvä”.
Sointurentoutus ryhmälle

Huomasin, että keho on tosi rento. Yritin keskittyä ääniin ja pää täyttyi ihan ihmeellisistä ajatuksista, jotka hämmensi.
Sointurentoutus ryhmälle

”Have you ever wished you can press the pause button in your daily routines (kids, work, home, family…) Not with the purpose to freeze hectic life. Just to escape for a little while, be in a safe and comfortable moment with yourself. This is where sound bowls guided me to.
Not to mention the peaceful and quiet surrounding Päivi has set up for this experience”.
Yksilöllinen äänimaljarentoutus

”Pakko tunnustaa, että tein töitä samalla mutta kehossa on ihanan rentoutunut olo”.
Sointurentoutus ryhmälle

”Kehossa olevat jännitteet suli rentoutuksessa pikkuhiljaa. Rangassa kulkee energia hyvin, jotain lähti liikkeelle. Tämä on tosiaankin hyvä rentoutus”.
– Parirentoutus

”Mulla meni ihan kylmiä väreitä välillä, hyvällä tavalla. Tunsin äänivärähtelyt todella hyvin kehossa. Tykkäsin tosi paljon”.
Sointurentoutus ryhmälle

”Olipa jännittävä, niin erilainen kokemus. Totaalinen rauha ja ihanaa, kun oli hiljaista. Niin hieno kokemus – Vau!”.
Yksilöllinen äänimaljarentoutus

”Joko se loppui? Kylläpä aika meni nopeasti. Ihmeellistä, että työasiat eivät olleet ollenkaan mielessä. Tuntui kuin olisin ollut tyhjyyden tilassa”.
– Sointurentoutus ryhmälle

”Nenä aukesi ja henki alkoi kulkea”.
Parirentoutus

”Tunsin miten värähtely tuntui eri kehon osissa ja sain vahvistuksen epäilyilleni, jotka liittyvät tiettyihin paikkoihin kehossa. En odottanut rentoutukselta mitään ja tämä oli aivan ihana”.
Yksilöllinen äänimaljarentoutus

”Olin vaikuttunut, kun kehon eri osia alkoi kihelmöimään. Huomasin, että hengitin aluksi tosi pinnallisesti, mutta loppua kohti hengittäminen oli erittäin syvää, helppoa ja kevyttä.”
– Sointurentoutus ryhmälle

”I had my first sound bowl message last week. I didn’t really know what to expect, but it was surprisingly relaxing. The sounds are soothing and the vibrating sound waves penetrate deeply into the body. Very effective! Päivi is also a very amicable personal so it was very enjoyable. Thank you!”
Yksilöllinen äänimaljarentoutus

”Loppuillan oli ihanan rento olo😍 nukuin myös seuraavan yön todella hyvin, muistaakseni kertaakaan heräämättä! Nukahdin tosiaan nopeasti ja näin paljon unia (en tiedä onko unien näkemiseen yhteyttä vai sattumaa). Voisin kyllä kuvitella, että jos olisi vaikeuksia nukahtamisen kanssa, tuollaisen rentoutuksen jälkeen nukahtaminen voisi olla helpompaa.”
– Sointurentoutus ryhmälle

”Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan pystyn hengittämään syvään. Olo on voimaantunut ja yllättävän kevyt.”
– Sointurentoutus ryhmälle

”Joko se loppui? Kylläpä aika meni nopeasti. Ihmeellistä, että työasiat eivät olleet ollenkaan mielessä. Olin tyhjyyden tilassa.”
– Sointurentoutus ryhmälle

”Rentouttavat päiväunet. Olen positiivisesti yllättynyt vaikutuksesta sekä yllätyksestä.”
– Parirentoutus (yllätys puolisolle)

”Saavuin Sointurentoutukseen tukkaputkella suoraan töistä ja olin varma, et joko olen ihan ylikierroksilla ja hommasta ei tule mitään tai sitten nukahdan heti, kun pää osuu tyynyyn : ) No, ei käynyt kumpikaan. Maatessamme jumppapatjoilla vilttien alle kääriytyneinä Päivi alusti tilanteen hyvin, ja kertoili mitä seuraavan tunnin aikana tulee tapahtumaan, sekä painotti, että tässä ei voi epäonnistua.

Yllätin itseni vajoamalla hyvään rentoutuksen tilaan, jonka syvyys vaihteli sen mukaan mitä ääniä ilmassa värähteli. Välillä juuri, kun tuntui et juuri kuin olin nukahtamispisteessä tulikin eri taajuudella väreilevä ääni joka virkeytti, ja tuntemukset sahasivat jännästi. Tunnin jälkeen olo oli raukea ja rentoutunut. Enää ei ollut pää täynnä tekemättömiä hommia ja hirveä härdelli, vaan vietinkin loppuillan rauhallisissa merkeissä. Tämä olisi ihana tapa aloittaa vaikka jokainen viikonloppu! Voisin myös kuvitella, että tämä voisi hyvä vaikka työpaikoilla kesken viikon ja kiireen.”
– Sointurentoutus ryhmälle

”Olo on tosi rentoutunut, sellainen kuin olisi vähän pihalla”.
– Parirentoutus